Naar Saint-Malo
27 augustus 2026 - Saint-Benoît-des-Ondes, Frankrijk
Deze ochtend vol goede moed vertrokken, de zon was te zien en een paar jaar geleden waren we hier al eens op verlof.
Het eerste deel via een voie verte tot Ducey.
Het chateau de Montgomery in Durcey. Gebouwd in de 16 e eeuw door Gabriel Montgomery een voorvader van Generaal Montgomery.
Amerikaans militair begraafplaats met vooral slachtoffers van de doorbraak in Avranches. Hier het herdenkingsmonument .
een opvallend iets de Amerikaanse vlag hangt half stok. Ik dacht al de Precident Trump is overleden maar neen het was voor het overlijden van Dolly Parton dat de vlaggen half stok hingen.
steeds indrukwekkend hoeveel slachtoffers er gevallen zijn. Niet te bevatten.
binnen in het herdenkings monument, uitleg van de invatie en de vlaggen van de verschillende eenheden die hebben deelgenomen.
Johnson Charlles L éen van de twee graven die Rosita en Rudi geadopteerd hebben. Ik kan er alleen maar grote bewondering voor hebben. Het was de moeite om 40 km extra te fietsen.
De borne in het centrum van Saint James.
Vanuit Saint James mijn weg terug gezocht naar mijn route via Google Maps en dat levert regelmatig een verrassing op. Hij schuwd de veld- en boswegen niet.
de Mont-Saint-Michel in al zijn glorie, tot aan de grote parking en onthaal gereden en daar iets gaan eten. Ja tussen de toeristen, ik ben ook wel een toerist met dat verschil als ik bezweet ergens binnen stap dat er toch bij mij wel een zweet geurtje kan hangen🤧🤧🤧 😃😃😃
langs de golf van de Mont-Saint-Michel die een onderdeel is van Côte d’Emeraude zijn een heleboel windmolens te vinden.
De meeste hebben geen wieken meer en zijn dikwijls omgebouwd tot woning.
In de vroege namiddag begon het te onweren.
Even afwachten en doorrijden , na twee koffies was de beslisding genomen de volgende camping was mijn eindpunt van vandaag.
Camping municipal des Ondes was de overnachtings plaats. Bijna niets van regen gehad maar richting Cancale was het permanent aan het onweren.
Het was een mooi klank- en lichtspel over de baai.
Mijn eind doel van de dag Saint-Malo heb ik niet gehaald.
Dat zal voor morgen zijn.
De groetjes

Een hele mooie omgeving.
Ook Saint malo en de omgeving is de moeite waard